ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/07/2021

To BBC επιλέγει το Σισάνι Βοίου Κοζάνης για την Παγκόσμια Καμπάνια Χ.Ο.Π.Α Ήρωες 112

Tο γραφικό Σισάνι Βοίου Κοζάνης που βρίσκεται 25 χλμ. από τη Σιάτιστα επέλεξε το BBC για τα γυρίσματα ταινίας μικρού μήκους , στις 4 Αυγούστου, με στόχο τη στήριξη και προβολή της καμπάνιας Χ.Ο.Π.Α Ήρωες 112, που έχει ως αποστολή να εκπαιδευτούν παγκοσμίως ένα εκατομμύριο παιδιά και οι οικογένειες τους για να σώσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους από το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, οι «Χ.Ο.Π.Α. 112 Ήρωες» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και έχει την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), του SHE (Schools for Health in Europe foundation) και της Ελληνικής Εταιρίας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων. Μέσα από δραστηριότητες με «σούπερ ήρωες» και παιχνίδια, τα παιδιά ηλικίας 4- 12 ετών εξοικειώνονται με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και μαθαίνουν να καλούν άμεσα τον Πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης ,112, κάνοντας τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, αλλά και μεταξύ της «ζωής όπως την ξέρουμε» και της απώλειας αυτής της ποιότητας ζωής λόγω μιας μόνιμης αναπηρίας.

Η καινοτόμα αυτή καμπάνια εφαρμόστηκε πιλοτικά για πρώτη φορά παγκοσμίως σε ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2019 από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας . Έκτοτε, οι ΧΟΠΑ Ήρωες εξαπλώθηκαν σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο από τη Βραζιλία έως την Ισλανδία και σε δώδεκα Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ την περασμένη χρονιά και εν μέσω πανδημίας περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα εφάρμοσαν το πρόγραμμα με διαδικτυακή και δια ζώσης εκπαίδευση.
Τα ΚΔΑΠ Δήμου Βοίου, οι εκπαιδευτικοί και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΟ κα Ελένη Κακάλη, από την πρώτη στιγμή έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από τα παιδιά στη Δυτική Μακεδονία.

Οι «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» έχουν κι άλλη μεγάλη αποστολή: Να πετύχουν ένα ρεκόρ Γκίνες, δημιουργώντας
το μεγαλύτερο διαδικτυακό φωτογραφικό άλμπουμ, με ένα εκατομμύριο άτομα που φοράνε μάσκες
«υπερηρώων». Φοράμε μία μάσκα υπερήρωα, βγαίνουμε selfie και την ανεβάζουμε στην επίσημη
πλατφόρμα απόπειρας εγγραφής: www.fastheroes.com/worldrecord.
Μαζί μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο, έναν παππού, μία γιαγιά τη φορά!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης:
Iστότοπος: fastheroes.com , FB XOΠΑ ΗΡΩΕΣ 112https://www.facebook.com/GreeceFastHeroes112

Όσα νηπιαγωγεία, δημοτικά, ΚΔΑΠ, παιδικοί σταθμοί και κατασκηνώσεις θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθυνθούν:

Epi Direct – Λήδα Παπαδοπούλου, 6932 262524, 2310 227225, kcharisi@epidirect.gr και Καλλιόπη
Τσακπουνίδου, project manager: tsakpounidoukalliopi@uom.edu.grfastheroesgr@fastheroes112.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ

2465022800